Skanstes kari: Atsākas konflikts starp īpašuma attīstītājiem un dzīvinieku draugiem

Kadrs no video

Pirms mēneša noslēgtais pamiers Skanstes mazdārziņos ir beidzies, un no jauna uzliesmojušas domstarpības starp teritorijas attīstītājiem, kuri tur vēlas ierīkot parku, un vides organizācijām, kas satrauktas par mazdārziņos joprojām mītošajiem dzīvniekiem.

Pirms mēneša Latvijas Televīzija jau ziņoja, ka Skanstes revitalizācijas projekta attīstītāji vienojušies ar vides aizstāvju organizācijām uz divām nedēļām apturēt būvdarbus, lai ļautu dzīvnieku draugiem izķert klaiņojošos mājdzīvniekus un dotu iespēju vides ekspertiem novērtēt situāciju būvniecības teritorijā. Taču tas konfliktu nav mazinājis.

Pamiera laikā būvnieki salīga vides ekspertu – ornitologu, lai novērtētu iecerētā projekta ietekmi uz teritorijā atrodamajiem putniem.

Apsekojuma laikā eksperts pamanījis 11 sugu putnus un secinājis, ka būvdarbus var atsākt jau no 1. jūlija, bet atsevišķās zonās – jau tagad. Vides aizstāvji apšauba šī atzinuma kvalitāti, jo nodibinājuma “Dzīvnieku policija” salīgtais eksperts teritorijā fiksējis 34 putnu sugas, tostarp 7 aizsargājamās, un secinājis, ka būvdarbi jāaptur līdz jūlija beigām vai pat ilgāk. Būvnieki pieturas pie sava eksperta atzinuma.

Pievienot komentāru